Buitengewoon werkgever - De Stentor

WerkCorporatie biedt maatwerk in agrarisch project

 

NOORDOOSTPOLDER - Mensen met een afstand begeleiden naar een baan in de agrarische sector vereist maatwerk. Kwekers zijn alleszins bereid te investeren in werkzoekenden maar grotere werkgelegenheidsprojecten passen niet bij de bedrijfsmogelijkheden. Dat is de conclusie van de WerkCorporatie na een werkgelegenheidsproject in Noordoostpolder.

 

Gedurende drie maanden onderzocht de WerkCorporatie Noordoostpolder de mogelijkheden om werk te creëren in de agrarische sector. Dit deed zij samen met kwekerij Wouters en kwekerij Baas uit Ens. Beide bedrijven stelden hun deuren open voor groepen werkzoekenden. Dit heeft geleid tot dertien matches, vier banen, een werkervaringsplek, kortingen op uitkeringen en zicht op nieuwe samenwerkingsvormen. Wethouder Hans Wijnants: "Ik ben tevreden met het resultaat. Bovendien heeft het ons veel geleerd over wie werk zoekt en wat bedrijven nodig hebben. De sleutel ligt in maatwerk."

 

Aanleiding voor de pilot was de motie van de VVD-fractie eind 2015. Die motie riep op te onderzoeken hoe gemeente Noordoostpolder meer mensen aan een reguliere baan kan helpen. De WerkCorporatie begeleidt voor de gemeente mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voerde de pilot uit.

 

"Werk vinden voor wie een afstand heeft tot de arbeidsmarkt, vereist een bijzondere aanpak. Je bent immers niet zomaar afhankelijk van een uitkering. Het is geweldig dat kandidaten de kans kregen om mee te draaien bij de twee kwekers. Het project heeft ons geleerd dat maatwerk per kandidaat en per werkgever tot de beste resultaten leidt. Binnenkort kijken we ook hoe we uitzendondernemingen kunnen betrekken bij de samenwerking."

 

Als werkgever moet je de werkzoekende eerst de ruimte geven voordat je resultaat ziet, is de ervaring van René Wouters van Kwekerij Wouters. "Als beide partijen aan elkaar gewend zijn, krijgen zij daar energie van. We zijn nu Buitengewone Werkgever en daar zijn we blij mee. De investering is het zeker waard. Wij denken graag verder mee om structureel iets voor deze groep mensen te betekenen."

 

DSC08604_edit

 

Bron: De Stentor - 29-06-2016

 

[terug]

Home | Kwekerij Wouters | In de media | Buitengewoon werkgever - De Stentor
arrow
nl de en
FvdS_Festivalcolours_MGL0011_3

FvdS_Festivalcolours_MGL0011_3

10
FvdS_Festivalcolours_MGL0096-3

FvdS_Festivalcolours_MGL0096-3

10
FvdS_Festivalcolours_MGL0202-3

FvdS_Festivalcolours_MGL0202-3

10
FvdS_Festivalcolours_MGL0283-3

FvdS_Festivalcolours_MGL0283-3

10
FvdS_Festivalcolours_MGL0332-3

FvdS_Festivalcolours_MGL0332-3

10
FvdS_Festivalcolours_MGL0337-3

FvdS_Festivalcolours_MGL0337-3

10
FvdS_Festivalcolours_MGL0410-3

FvdS_Festivalcolours_MGL0410-3

10
FvdS_Festivalcolours_MGL1381-3

FvdS_Festivalcolours_MGL1381-3

10
Kwekerij Wouters | ymake